SZERETNÉL JOGSIT, DE VALAMIÉRT FÉLSZ BEÜLNI A KORMÁNY MÖGÉ?

MINDENKI FÉL VALAMITŐL

Ha neked az autóvezetés a mumus, tulajdonképpen szerencsés vagy. Hiszen, ha velünk vágsz bele a jogsiszerzés nagy kalandjába, bármikor szólhatsz, ha úgy érzed, túl nagy falat kimenni a forgalomba vagy 20 km/óra fölé gyorsítani. Minden segítséget megadunk számodra, hogy a félelmeid megszűnjenek.

Hallgasd meg Révész Renáta Liliána és Bulya Sándor előadását arról, milyen megoldásokat találhatsz félelmeid leküzdésére! Sőt, tréningen is részt vehetsz, ha le akarod győzni a szorongást!

Az előadás időpontja és helyszíne:

Hamarosan!

PSZICHOLÓGUSI TANÁCSADÁS

Sok tanuló jár hasonló cipőben mint te. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy azok, akik mesélnek a félelmeikről, hamarabb leküzdik őket. Sőt, néhány jó tanács is átlendíthet téged a nehezén.

Mivel mi szuperül oktatunk, de nem vagyunk annyira járatosak a lélektanban, megkértünk egy szakembert, működjön együtt velünk. Segítsen, hogy azok is boldogan lobogtathassák néhány hónap múlva jogsijukat, akiknél az a bizonyos zabszemteszt pozitív eredményt hozna, amikor kormány mögé kell ülniük.

Ha úgy érzed, jól jönne néhány okos tanács, hogyan szabadulhatsz meg a félelmeidtől, gyere, tanulj nálunk vezetni, és vedd igénybe pszichológus tanácsadónk segítségét!

SZIMULÁTOROS GYAKORLÁS

A tanácsadás mellett igénybe veheted a szimulátorunkat is. Bármikor beülhetsz, és gyakorolhatod azokat a helyzeteket, amelyek a legtöbb szorongást okozzák számodra. Hidd el, ha szorgalmasan gyakorolsz, az már fél siker. Óráról órára magabiztosabb leszel, így félelmeid is csökkenni fognak. A szimulátoros oktatást a tanácsadástól függetlenül is bármikor igénybe veheted.

PÁNIKOLSZ A VOLÁNNÁL?

Szeretnél jogsit szerezni és vezetni, de ha csak rágondolsz gombóc lesz a torkodban? A vezetési fóbia, szorongás és félelem leküzdhető! A Likedrive.hu autósiskola és Révész Renáta pszichológus-tréner segít neked, hogy legyőzd a félelmeidet.

MIÉRT FÉLÜNK?
Miért van az, hogy egyesek gond nélkül vezetnek, míg mások nem szeretik vagy épp mások halálra izgulják magukat?

Aki fél a vezetéstől, az nem egyszerűen kényeskedik. Az autóvezetéstől való félelem ugyanolyan szorongás, mint a tériszony vagy a szerepléstől való idegenkedés.

Lehet az oka valódi fóbia, pánikbetegség vagy a különböző negatív eseményektől való szorongás is. Ez jó hír lehet azoknak, akik nem mernek a volán mögé ülni, az autóvezetési szorongás ugyanis legyőzhető: Révész Renáta Liliána pszichológus-tréner szerint a megoldáshoz az első lépés a probléma beazonosítása.

JÖJJ RÁ, MIÉRT FÉLSZ!
Különböző technikákkal rá lehet jönni, kinél milyen probléma áll fenn: pánik vagy fóbia, esetleg valamilyen speciális szorongás. A legtöbb ember ugyanis megakad ott, hogy fél a vezetéstől, pedig sokszor már az is könnyebbséget jelent, ha jobban megismerjük a félelmeinket.

Arról nem is beszélve, hogy csak ezután lehetséges a kiváltó okokhoz mélyebben közelíteni. Többek között akár speciális játékos feladatok segítségével is ki-ki közelebb kerülhet problémája gyökeréhez. Különböző tréningek során pedig – akár a vezetési tanfolyammal párhuzamosan, akár előtte vagy utána – a pszichológus segítségével megoldást találhatnak saját félelmeik legyőzésére.

TANULJ ODAFIGYELŐ OKTATÓNÁL!
Bulya Sándor autósoktatónak, a LikeDrive.hu autósiskola vezetőjének tapasztalata szerint hasznos gyakorlati segítség lehet például a szimulátoros gyakorlás a kevésbé bátraknak.

A szimulátoros vezetés ugyanis nagyon hasonló élményt ad, mint a valódi vezetés, viszont teljesen kizárja az összes olyan helyzetet, ami miatt szorongani szoktak a tanulók. Nincs szűk tér, nem törhetünk össze semmit, és a mögöttünk jövő sem dudál idegesen, ha épp háromszor egymás után lefulladunk a virtuális kereszteződésben.

A fejlődésben emellett sokat segít a támogató oktató, aki tisztában van a tanuló nehézségeinek okával, és ahhoz igazodva egyénre szabja oktatási módszerét úgy a rutinpályán, mint a forgalomban.

Sokan vannak, akik soha nem mernek belevágni a vezetésbe, és talán még többen, akik kisebb-nagyobb nehézségek árán megszerzik ugyan a jogosítványt, de amikor végre kezükben van az áhított okmány, egy métert sem mernek egyedül vezetni a forgalomban. Vagy ha rá is szánják magukat, remegve, torkukban dobogó szívvel, görcsösen a kormányba kapaszkodva szenvedik végig az utat.

SOK JOGSIVAL RENDELKEZŐ IS ÉRINTETT
Tehát olyanok is igencsak érintettek lehetnek, akiknek már van jogosítványuk. Ez esetben pedig alapvető fontosságú, hogy a közlekedés többi résztvevőjét ne veszélyeztessék bizonytalanságukkal, rutintalanságukkal.

Mivel az autóvezetés a társadalom többsége számára egyszerű, hasznos hétköznapi tevékenység, a vezetési fóbiában szenvedők több negatív kritikát kapnak, mint a pókiszonyosok vagy a repülési félelemtől szenvedők, ami szintén nem segít félelmeik oldásában. Ráadásul szorongásuk sokkal nagyobb mértékben akadályozza őket a mindennapokban, mint azokat, akik például a repüléstől tartanak.

Hiszen sokszor jól jön, ha be tudunk ugrani a kocsiba, és nem kell cipekedni bevásárlás után, vagy félórákat várni a buszra. Sőt, biztonságérzetet is ad, ha tudjuk, hogy szinte bármikor bárhová eljuthatunk anélkül, hogy ki lennénk szolgáltatva másoknak.

És ez – bármilyen hihetetlenül hangzik azoknak, akik eddig féltek a vezetéstől – szinte mindenki számára elérhető. A szorongás, a pánik legyőzése pszichológus segítségével és támogató oktatással legyőzhető.

TUDD MEG, MIT KELL TENNED!
Éppen ezért a szakemberek A Grundra rendszeresen szerveznek közös interaktív előadást és tréninget azoknak, akik rettegnek a vezetéstől.
Az előadás során rávilágítanak a lehetséges kiváltó okokra, a lehetséges megoldásokat vázolnak fel, a tréningeken pedig egyénre szabottan segítenek és gyakorlati tanácsokat adnak, hogyan győzhető le az autózáshoz kötődő szorongás.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: 06 30 311 15 32

12 Comments on “FÉLSZ VEZETNI?”

 1. Üdv: Lakosné Dabi vagyok. 44 éves, 1998-ban szereztem jogosítványt, és nem vezettem, mert már akkor is féltem. Próbálkoztam, vettem órákat, de nem segített ez sem. Önöknél még meg szeretném próbálni a szimulátoros vezetést, és vezetésből is szeretnék aztán órákat venni! Kérdezném továbbá, hogy automata váltos autón van-e lehetőség önöknél vezetni?

  1. Kedves Gabriella, Ön is jól látja, a szimulátor és az odafigyelő oktatás megoldás lehet a problémájára. Az automata váltó még nem elérhető nálunk, de kiváló gyakorlatot lehet szerezni váltókezelésből szimulátorunkon. Továbbá ajánlom figyelmébe a március 17-én tartandó előadásunkat, amely kifejezetten a vezetési félelemmel küzdőknek szól majd. Higgye el, a vezetési félelem leküzhető, kiváló szakembereink minden segítséget megadnak Önnek ebben. Hamarosan küldjük Önnek a e-mailben is a részleteket, ill. a weboldalunkon is tájékozódhat a továbbiakról. Addig is keressen bátran telefonon: Bulya Sándor 06 30 311 15 32.

 2. Kb. 20 éve még rendszeresen vezettem, de évek óta csak nagyon ritkán, sőt egyáltalán nem mostanában, mert bevallom félek.
  Jogsim van. 63. évemben vagyok.
  Talán ez a szimulátoros vezetés és egy türelmes oktatőval?

  Üdv:

  flogny Piroska

  1. Kedves Piroska, jól látja, a szimulátor és az odafigyelő oktatás megoldás lehet a problémájára. Továbbá ajánlom figyelmébe a március 17-én tartandó előadásunkat, amely kifejezetten a vezetési félelemmel küzdőknek szól majd. hamarosan küldjük Önnek e-mail címére a részleteket, ill. a weboldalunkon is tájékozódhat a továbbiakról Addig is keressen bátran telefonon: Bulya Sándor 06 30 311 15 32.

 3. Kedves Likedrive,

  terveznek a közeljövőben a vezetéstől való félelemmel kapcsolatos előadást tartani? Nagyon érdekelne. Én is félek.

  Üdv,
  A.

  1. Kedves Adri!

   Igen, tervezünk, a honlapunkon és a FB-on tájékoztatunk majd erről. Lájkold Facebook oldalunkat, iratkozz fel eseményeinkre FB oldalunkon, hogy értesülhess róla. Azonban előadástól függetlenül is tudunk segíteni neked. Kipróbálhatod magad a szimulátoron, megnézheted az automata váltós autón mennyivel könnyebb az egész vezetés, és egyéni, személyre szabott tanácsadást vehetsz igénybe Révész Renáta Liliána pszichológustól (renocs@gmail.com), aki segít neked kideríteni, hogy miért is szorongsz a vezetéstől, majd abban is segít, hogy mit kell tenned, hogy ez a félelem megszűnjön.

 4. Érdeklődnék,hogy Székesfehérváron van-e lehetőség a szimulátoros vezetés kipróbálására?Ára ? Köszönettel :Tóth Tünde

 5. Jo napot kivánok

  43 éves vagyok és nagyon nehezen megy a vezetés tanulás .Most a balra hátra két auto kőzé valo beállstol retegek .kb 80 oránál tartok és már nem tudom jobban megalázni magam .Nem megy de szeretném .Milyen megoldást javasolna .Kalocsán egy tőrelmes okotatonál tanulok ,de ugy érzem béna vagyok.Elnézzést német a laptop és nincs ékezetem

 6. Tisztelt címzett!

  Érdeklődnék, hogy jogosítvánnyal rendelkezőknek is tartanak-e vezetési ismereteket illetve ha igen hol, mikor, milyen időintervallumba és mennyiért?

  Üdvözlettel: Egyed-Husti Bogárka

  1. Kedves Boglárka!

   természetesen, a jogosítvánnyal rendelkezők is részt vehetnek a személyes konzultációkon. Amennyiben 10 gyakorló jogosítványos vezetésórát vesz iskolánknál, úgy a részvétel a konzultáción ingyenes. Ha csak a személyes konzultáción szeretne részt venni, akkor ennek 10.000 Ft a díja. A jelentkezés részleteit a likedrive@likedrive.hu e-mail címen egyeztetheti velünk.

   Helyszín és időpont:
   MINDEN PÉNTEKEN 15 H ÉS 19 H KÖZÖTT (2017-ben az első alkalom: jan. 13.)

   11. ker. Fejér Lipót u. 70. (A SZÁMALK-SZALÉZI SZAKGIMNÁZIUM 1. EMELETÉN)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.