Öt titok, amit senki sem árul el neked jogosítvány szerzés előtt

likedriveUncategorized2 Comments

Ugye, te is minél gyorsabban és egyszerűbben szeretnél jogsit szerezni? Esetleg már fel is van térképezve a fejedben pár autósiskola Budapest környékén? Teljesen érthető, hiszen vezetni izgalmas és persze rettentő hasznos is. De hogy a jogosítvány megszerzése is gördülékeny legyen, nem árt utánanézni, hogy a legfontosabb szempontokból jó-e a megcélzott autósiskola.

1. A magas elméleti tandíj és az alacsony gyakorlati óradíj nem épp a minőségi oktatás garanciája.

Miért? Az autósiskolák egy része főként az elméleti tanfolyam árából él, a vezetési óradíjakat kapják oktatók. Az autósiskola persze az olcsó vezetésórákkal hirdeti magát, de azzal csak hónapok múlva fogsz szembesülni, hogy hiába van meg a sikeres KRESZ-vizsgád, nem kapsz oktatóautót, mert nincs szabad oktató. Extrém esetben az is előfordulhat, hogy nem tudod elkezdeni a gyakorlatot a kötelező határidőn belül. Amelyik oktató ugyanis tudott, már elmenekült az ilyen éhbéres iskoláktól. Megoldás: válassz olyan sulit, ahol az elmélet és a gyakorlat ára között nincs kiugró különbség. Nézd meg a LikeDrive árait!

2. Az olcsó vezetésóra nagyon sok pénzedbe is kerülhet. 

Egy óra vezetés önköltségi ára az oktatónak kb. 2000-2500 Ft (belevéve üzemanyag, járulékok, könyvelő, tanpálya bérleti díj, autó amortizáció, szerviz, kötelező biztosítás, súlyadó stb.).   Van olyan autósiskola, ahol 2000 ft körül hirdetnek egy vezetésórát. Te elhiszed, hogy szívesen tanít téged az oktató, ha még az 500 Ft-ot sem éri el a munkadíja egy órára? Megoldás: Ha igényes vagy, válassz igényes oktatót, aki valóban minőségi oktatásban részesít, mert különben akár egy évig is járkálhatsz vezetésórákra, mégis alig fogsz megtanulni valamit. Érdeklődj a barátaidtól a saját oktatójukról, például.

 

3. Az e-learning szuper és nagyszerű lehetőség. De önmagában csakis annak, aki elég összeszedett és önálló ahhoz, hogy rávegye saját magát a tanulásra.

Az e-learningre jelentkezők közül jóval többen vannak olyanok, akik nem vizsgáznak le KRESZ-ből. És ha kifutsz a határidőből, kezdheted az egészet elölről. Tandíjastul, mindenestül. Megoldás: Olyan iskolát válassz, ahol részt vehetsz ingyenes személyes konzultációkon, egy jó elméleti oktatóval. Ő majd kellőképp motivál, hogy haladj az anyaggal 🙂 

4. Olyan autósiskolát keresel, ami közel van a lakhelyedhez vagy a sulidhoz? Nem biztos, hogy ez alapján kell döntened.

A legtöbb autósiskola jellemzően ugyanazokon a nagy budapesti tanpályákon oktatják a járműkezelést, és a tanpályák környékén megjelölt vizsgaútvonalakon gyakorolják a forgalmi oktatás során. Tipp: Inkább érdeklődj az kiszemelt autósiskola oktatóiról, kutass kicsit a neten, hogy a már végzett tanulók milyen véleménnyel vannak az oktatókról.

5. A vizsgád sikeressége attól is függ, hol gyakorlod a forgalmi vezetést.

Nem jó ötlet azt kérned, hogy az általad preferált útvonalakon vezess vagy az oktató napi elintéznivalót ejtsétek útba csak és kizárólag a vezetésórák során. Neked is biztosan az a legfontosabb, hogy minél előbb megszerezd a jogsit. Így az a legpraktikusabb, ha megismerheted a vizsgaútvonalakat, mielőtt a forgalmi vizsgára kerül a sor: az nem titok, hogy a jogosítvány önmagában még nem jelenti azt, hogy rutinod is lesz, addig pedig (meg persze aztán is) ezerszer könnyebben boldogulsz egy ismert útvonalon, mint egy ismeretlenen. Tipp: Mielőtt oktatót választasz, kérdezz rá nyugodtan, hol fogtok vezetgetni. Nézd meg a vizsgasikerességi mutatónkat, amivel a legjobbak vagyunk Budapesten.

 

Nézd meg, hogyan vág bele a tévériporter a jogsiszerzésbe a LikeDrive autósiskolában:

2 Comments on “Öt titok, amit senki sem árul el neked jogosítvány szerzés előtt”

 1. Érdeklődni szeretnék, hogy a 175 ezer ft-os tandíj tartalmazza-e a különböző vizsgadíjakat és az egészségügyi oktatás díját is?

  Üdv. Ági

  1. Kedves Ágnes,
   A 175.000 Ft az autósiskolánknál végezhető kresztanfolyam és gyakorlati vezetés órák díja, a hatóság felé fizetendő vizsgadíjak nincsenek benne.

   Vizsgadíjak hatósági díjszabás szerint:

   Elméleti vizsga díja: 4 600 Ft
   Forgalmi vizsga díja: 11 000 Ft
   Elsősegélynyújtó vizsga díja: 6 850 Ft

   Az egészségügyi oktatás nem kötelező, ezt 8000 Ft-ért veheti nálunk igénybe.

   további részletek: https://www.likedrive-autosiskola.hu/jogositvany-arak/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.