Tíz tanulóvezető-típus, akinek az automata váltós tanfolyam megéri

likedriveUncategorizedLeave a Comment

Gyors jogosítvány? Van olyan autósiskola Budapesten, ahol ez elérhető! Már csak egy jó oktató és egy automata váltós tanfolyam kell a teljes sikerhez.

Sőt, van, akinek egyenesen megváltás az automata jogosítvány. Miért? Ahogyan a matematikai, a zenei, a sport vagy a nyelvtanulási képességeink különböznek, ugyanúgy a vezetésre és a közlekedésre (igen, ez két különböző dolog) való rátermettségünk is eltérő.

Habitus és képességek alapján meghatároztuk azt a tíz embertípust, akinek nagy könnyebbséget jelenthet, ha nem kell megtanulnia a váltókezelést.

1. Ha már régóta szeretnél jogsit szerezni és vezetni, de ha csak rágondolsz gombóc lesz a torkodban.

A nehézségeket legtöbbször a hiányzó rutin okozza. Az automata váltós kocsival ez jóval rövidebb idő alatt megszerezhető.

2. Ha minél gyorsabban kell a jogsi.

Az automata váltós tanfolyam elvégzése, az automata autó kezelése gyerekjáték, így szinte csak a forgalmi helyzeteket kell gyakorolnod, a járműkezelést alig.

3. Ha elkötelezett környezetvédő vagy.

A zöld rendszámos elektromos autók mind automata váltósok.

4. Ha általában kevered a jobb- és a baloldalt.

Az ugyan nem szokott előfordulni, hogy valaki a kuplung helyett a gázt nyomná, de bizonytalan, a kezdeti időszakban jellemzően stresszes helyzetben gyakoribb az iránytévesztés, ami nem túl előnyös. A vizsgán például sokszor elhangzik, hogy az első lehetőségnél fordulj balra… vagy jobbra? lehet, hogy jobban jársz egy automata váltós tanfolyammal? 🙂

5. Ha te vagy az, aki a társastánctanfolyamon folyton a partnere lábára lépett.

Lehet, hogy csak a tangó nem ragadott kellőképp magával, de ha úgy érzed, a mozgáskoordinációd nem a legerősebb tulajdonságaid közé tartozik, minek küzdenél a manuális váltóval? Meg a kuplunggal. Vagyis a kettővel egyszerre… (a kép alatt folytatjuk)

automata váltós tanfolyam

6. Ha el sem tudod képzelni, hogy lehet egyszerre tévézni, olvasni és vacsorát főzni.

A manuális váltók kezelése kezdetben hasonló zsonglőrmutatványnak tűnhet.

7. Ha hajlamos vagy a kapkodásra.

Ennek ugyanis egyenes következménye a lefulladás, legalábbis eleinte. És ez könnyen elveszi a kedved a gyakorlástól, főleg, ha a reggeli csúcsban műveled, mondjuk egy szép kis emelkedőn… Tényleg, tudtad, hogy az automata váltós kocsik nem fulladnak le?

8. Ha könnyen elszakad nálad a cérna, és emiatt nem tudsz higgadtan vezetni.

A legtöbb tanuló azon húzza fel magát, hogy a manuális váltós kocsival egyfolytában lefullad. Mondtuk már, hogy az automata váltós kocsik nem fulladnak le?

9. Ha haladni akarsz a korral.

A korszerű, hybrid vagy teljes mértékben elektromos autók csakis automata váltóval készülnek, a manuális váltót talán nemsokára már csak múzeumban fogják mutogatni. De mindenesetre már most sem valami menci 🙂

10. Ha ránk hallgatsz. 😉

Mert aki egyszer kipróbálta az automata váltós autó vezetését, többé nem akar visszaülni a manuális váltósba. Az automata váltó szó szerint megváltást jelent: nincs lefulladás, nincs fárasztó kuplungnyomkodás, nincs rossz sebességbe kapcsolás. Csak a vezetés élvezete.

Te melyik típusba tartozol?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.