Öt ok, amiért jobb télen tanulni vezetni

likedriveUncategorizedLeave a Comment

Félsz a téli vezetésóráktól? Ne tedd! Hidd el, mi a latyakos, csúszós utakon is ugyanúgy vigyázunk rád a gyakorlati órákon. Sőt, ha az átlagnál aggódósabbnak tartod magad, még érdemesebb télen belevágni a jogosítvány tanfolyam közepébe! A LikeDrive autósiskola Budapest vezetője összegyűjtött 5 okot, amiért kifejezetten előnyös lesz neked a téli jogsiszerzés.

1) Felkészülsz a nehezebb helyzetekre

A téli tanfolyam egyértelmű előnye, hogy olyan helyzeteket is megtanulsz kezelni, amelyekkel nyáron nem találkozhatsz. És aki ugye a havas-latyakos úton vagy a hóesésben tud vezetni, az a verőfényes nyári délutánokon is elboldogul.

2) Többet vezethetsz sötétben

Ráadásul a téli hónapokban több alkalom nyílik arra, hogy a sötétben való vezetést is gyakoroljuk, hiszen ilyenkor számos egyéb dologra is figyelni kell, amit igencsak ajánlott megszokni.

3) A bonyolult manővereket oktató segítségével alaposan begyakorolhatod

Miért nem jó megközelítés azt gondolni, hogy a nehezebb, téli vezetést majd a jogsi megszerzése után gyakoroljuk, a tapasztaltabb családtagokkal, ismerősökkel? Mert a bonyolultabb manővereket érdemesebb biztonságos körülmények között, oktatóautóval elsajátítani, amelynek ugye az anyósülésnél is vannak pedáljai.

4) A rutinszerzés nem jár családi viszállyal

És az sem elhanyagolható előny, hogy a gyakorlás alatt nem valamelyik túlbuzgó – és értünk halálosan aggódó – családtagunk vagy főleg nem az anyósunk ül, hanem egy profi oktató, aki a “VIGYÁZZ!”, a MICSINÁLSZ?!”, illetve a “JAAAJJJ!!!” vezényszavak helyett valódi tudásanyagot ad át, és a saját pedáljai segítségével bármilyen necces helyzetből kihoz minket. Sőt, utána este otthon sem kell még kétszázszor meghallgatnunk tőle, hogy mennyi mindent rontottunk el. 🙂

5) Télen is be mersz majd ülni a volán mögé

Többször szembesültünk azzal, hogy még gyakorlott vezetők is inkább otthon hagyják az autót, amint kisebb-nagyobb fagyok vagy havazás várható. Egyszerűen nem mernek autóba ülni. Pedig nem ördöngösség a téli vezetés, mindössze meg kell tanulni és be kell gyakorolni néhány hasznos fogást. Jelentkezz online KRESZ tanfolyamunkra most, és hamarosan vezethetsz télen-nyáron, ha sikerül a KRESZ vizsgád!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.