Mitől függ, mennyi idő alatt tanulsz meg vezetni?

likedriveAutomata jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZ, Vezetés a forgalomban4 Comments

Autosiskola_vezetes_ora

Mindenki gyors jogosítványt szeretne, természetesen. Hiszen nem egyszerű időt szakítani az órákra, és nyilván az sem mindegy, hogy mennyi pénzbe fog kerülni a végén a tanfolyam. Mégis van néhány fontos összetevője a sikeres tanfolyamnak. Nézzük, mitől függ, mennyi idő alatt tanulhatsz meg vezetni.

Egyrészt tőlünk

Figyelnünk kell rád, és meg kell találnunk azt a tanítási módszert, amivel a legkönnyebben átadhatjuk neked a tudást, hogy a lehető leggyorsabb módon szerezhess jogosítványt. Eddig még mindenkihez megtaláltuk a kulcsot.

Másrészt tőled

Ahogyan a matematikai, a zenei, a sport vagy a nyelvtanulási képességeink különböznek, ugyanúgy a vezetésre és a közlekedésre (igen, ez két különböző dolog) való rátermettségünk is eltérő. Ez nem jelenti azt, hogy akinek hosszabb időre van szüksége, az rosszabb sofőr lesz. Egyszerűen csak más a tempója. Van, akinek több időt igényel megszokni a jobbkezes utcákat. Mondjuk egész egyszerűen azért, mert iránytévesztő. Nem ördögtől való ilyenkor különböző színű karkötőt hordani a jobb-, ill. a bal csuklódon, hogy könnyebben beazonosíthasd az irányokat.

Mindenki megtanulhat vezetni

Gyakorlat teszi a mestert – és a sikeres vizsgázót: óráról-órára többet fogsz tudni, de a legfontosabb, hogy minden tanult mozdulat és manőver alaposan rögzüljön benned. Hiszen új tudást csak biztos alapra lehet építeni. A sikeres gyakorlati vizsga feltétele pedig a biztos tudás.

Honnan tudhatod, te milyen vezetési képességekkel rendelkezel?

Előre persze senki sem fogja tudni megmondani neked, hogy 30 vagy 60 óra alatt fogod megszerezni azt a tudást és gyakorlatot, ami a sikeres vizsgához kell. Pár dolog azonban segíthet, hogy felmérd magad.

Gondold végig, mi igaz rád az alábbiak közül:

Mi segít a gyors jogosítvány szerzésben?

  • Jó koncentrációs képesség
  • Fejlett mozgáskoordináció
  • Jó stressztűrő képesség

Mi miatt tarthat tovább a tanulás?

  • Ha félsz vagy aggódsz, nehezebben figyelsz, és kapkodva reagálsz.
  • Ha könnyen elszakad nálad a cérna, és emiatt nem tudsz higgadtan vezetni.
  • Ha könnyen elkalandozik a figyelmed.

NAGYON KEVESEN VANNAK, AKIK SZÜLETETT SOFŐRÖK.
DE MÉG KEVESEBBEN, AKIKET NEM TUDUNK MEGTANÍTANI VEZETNI.

Designed by Freepik

4 Comments on “Mitől függ, mennyi idő alatt tanulsz meg vezetni?”

  1. Köszönet Nagy Pálnak, amiért hozzásegített a jogosítványom megszerzéséhez. Remek oktató, bátran merem ajánlani kezdőknek és újrakezdőknek egyaránt. Az órák fesztelenül, jó hangulatban teltek és kiemelkedően magas szakmai tapasztalatot igyekszik átadni feldolgozható módon, a saját tempódat felismerve és azzal haladva.
    Az iskola továbbképzéseket biztosít, gyors ügyintézésben és rugalmasságban volt részem.

  2. Udv! Ha én oda megyek És profin vezetek,attól függetlenül minden órát le kell vezessek? Vagy hamarabb elvégezhetem?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.