Így lesz meg a jogosítványod!

likedriveAutósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyam, Rutinpálya, Szimulátor, Vezetés a forgalombanLeave a Comment

jogositvany_budapest

Elhatároztad, hogy belevágsz a jogosítványszerzésbe? Akkor az elkövetkezendő három-négy hónapban sok minden fog történni veled! Ebben a cikkben azt szedtük össze, hogy milyen tanfolyamokat kell elvégezned, milyen vizsgáid lesznek, és milyen tudást fogsz megszerezni.

1) Online KRESZ tanfolyam ingyenes konzultációval

A jogosítványt a LikeDrive autósiskolában már online KRESZ tanfolyammal is megszerezheted, azaz a beiratkozás után kapsz e-mailben egy belépőkódot az e-learning felületre, ahol végig kell menned a tananyagon 90 nap alatt és max. 60 órában.

Saját magad oszthatod de az idődet, saját tempód szerint haladhatsz. A hozzáférési idő (90 napon keresztül összesen 60 óra) alatt bármikor használhatod az online tananyagot. Fontos tudnod, hogy a 90 nap a beirakozástól indul, nem pedig attól az időponttól, amikor megnyitod az e-learning anyagot.

Ha nem sikerül befejezned az alapcsomag keretein belül az e-learninget, akkor pótórákat is igényelhetsz.

Ehhez mi 4×3 óra ingyenes személyes konzultációt is biztosítunk a belvárosban a az irodánkban, a 13. ker. Visegrádi u. 47/b. első emeletén található B1004-es szobában (minden szerdán 17:00-20:00), ahol részletesen átbeszéljük az elméleti anyagot és az online tanfolyam közben felmerült kérdéseidre is választ kapsz. A konzultáció során videókat nézünk és vizsgafeladatokat oldunk meg közösen, hogy mire eljön a vizsga napja, tudásod alapos és biztos legyen.

A KRESZ-vizsgára könnyedén felkészülhetsz: a konzultációk végén házivizsgánkon is részt vehetsz, így tét nélkül kiderülhet számodra, hogy mi az, amit még érdemes gyakorolnod.

2) Orvosi alkalmassági vizsgálat

Ez nem tanfolyam, csak egy vizsgálat, de nagyon fontos, hogy mihamarabb megszerezd.

Ahhoz, hogy le tudjunk jelenteni a KRESZ vizsgára, mindenképpen szükségünk van az orvosi alkalmasságira. Ezt a háziorvosodtól kérheted, de havonta egyszer mi is szoktunk szervezni vizsgálatot, a saját orvosunkkal, ha számodra ez a kényelmesebb.

3) Elméleti vizsga

Ha az e-learninget befejezted, jelezd nekünk e-mailben, hogy vizsgázni szeretnél, és ha már nálunk van az orvosi alkalmasságid másolata, akkor lejelentünk elméleti vizsgára. Ezt követően a hatóság ad egy időpontot a vizsgára, amit mi e-mailben közlünk veled. Ezt a vizsga előtti egy hétben már nem lehet módosítani, úgyhogy figyeld az emailjeidet! Az elméleti vizsgákat a hatóság által megszabott helyszíneken teheted le. Mi általában a Petzvál utcában vizsgázunk. 🙂 Ne feledd, hogy az elméleti vizsgára magaddal kell vinned egy legalább általános iskolai végzettséget bizonyító bizonyítványt, kivétel ezalól, a a személyi igazolványodban a neved előtt dr vagy Dr cím van. (Ezt ugye nem osztogatják ált. isis végzettség nélkül 🙂

4) Felkészülés a járműkezelési és a forgalmi vizsgára

Nálunk a kresz vizsga után azonnal vezethetsz! Először rutinpályán gyakorolhatod a járműkezelést. A forgalmi vezetés során megismerheted a vizsgaútvonalakat, és megtanulsz mindent, ami a biztonságos közlekedéshez kell. Igen, a KRESZ-t is fogjuk ismételgetni. Rögzíthetjük az órádat, és otthon visszanézheted a vezetésedet. A vezetési gyakorlat díját négy részletben  fizetheted. Ha gyorsan akarod megszerezni a jogsit, válaszd az automata váltós jogosítvány tanfolyamot!

5) Forgalmi vizsga

Ha levezetted a kötelező 29 órát és a szükséges 580 km-t, akkor mehetsz a forgalmi vizsgára. Ha akarsz. Ha jobbnak látod, vehetsz pótórákat, hogy minél biztosabbra menj a vizsgán.

6) Elsősegély tanfolyam

Ez nem kötelező, de ajánlott, mert a vizsga, na, az kötelező, méghozzá a Vöröskeresztnél kell letenned. A Vöröskereszted vizsgára bármikor jelentkezhetsz a tanfolyam alatt, azt csak a jogosítvány átvételekor kell felmutatnod. Az elsősegély tanfolyamot is elvégezheted e-learninggel. Ha a beiratkozás során egyszerre rendeled meg a KRESZ e-learninggel, akkor 20.000 Ft helyett 8000 Ft-ért megvásárolhatod az e-learning elsősegély tanfolyamot.

7) Elsősegély vizsga a Vöröskeresztnél

Erről beszéltünk fentebb. Az elsősegély vizsgára neked kell jelentkezned a Vöröskeresztnél, és te fizeted be hozzájuk a vizsgadíjat is. Az elsősegély vizsgára önállóan is felkészülhetsz, általában csoportosan zajlik, és pár perc alatt elvégezheted. Számold azonban bele, hogy a csoport létszáma miatt ez hosszabb időt vesz igénybe, akár 1-2 órát is, mire mindenki sorra kerül.

8) Juhhé, átveheted a jogsid!

Ha megvan a KRESZ vizsgád, a forgalmi vizsgád, az orvosi alkalmasságid és a Vöröskereszt vizsgád, akkor már mehetsz is a jogsidért a legközelebbi kormányablakhoz vagy az okmányirodába. Vidd magaddal az igazolásaidat és készülj fel arra, hogy le is fognak fotózni, mert egy jó pár évig ezt a képet kell majd mutogatod a jogsidon 🙂

Gyere, iratkozz be most!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.