Elmúltál 30, és még nincs jogosítványod?

likedriveAutomata jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyamLeave a Comment

Autosiskola_vezetes_ora

Túl vagy a harmincon vagy a negyvenen, és még nincs jogsid? Talán már le is tettél arról, hogy valaha megszerezd? Ha így van, biztosan te is számos kifogást vagy félelmet gyártottál magadnak, amik sikeresen visszatartanak. Nézzük, miket hallottunk azoktól a bátor hősöktől, akik végül mégis rászánták magukat, és eljöttek hozzánk. Természetesen a megnyugtató válaszokat is rögtön elolvashatjátok utánuk.

1. Túl öreg vagyok a jogosítvány tanfolyamhoz, ciki a 18 évesek közé beülni

Unalomig hajtogatott frázis, hogy a jó pap is holtig tanul, ezt sokan valahogy mégsem érzik jogosnak a jogsiszerzéssel kapcsolatban. Mintha 17 évesen kötelező lenne beülni a KRESZ tanfolyamra… Sokan ebben az életkorban teljes gázzal az érettségire, felvételire készülnek, aztán pedig jönnek a húzós egyetemi, főiskolai évek. Ezek nem csak a időt, de a pénzt is elég masszívan rabolják, főleg, ha még albérletet is fizetni kell.

Aztán kezdő munkavállalóként vagy épp a családalapítás éveiben szintén ezer más helyre kell a pénz, az idő és az energia is. Így sokan egyszerűen gyakorlati okok miatt halogatják a jogosítvány megszerzését. Egyszerűen nem fontos annyira a húszas éveink közepéig-végéig. Hiszen, valljuk be, bulizni jobb békávéval menni, és a belvárosi romkocsmák is nagyon jól megközelíthetőek a négyeshatossal. A jogsiszerzés azonban inkább a felnőttoktatáshoz tartozik, és a fent említett okok miatt nagyon is sokan vannak azok, aki akár harmincöt-negyven éves korukig nem szerzik meg a jogsit. Egy a lényeg, nem fogsz kilógni a tömegből 🙂

2. Túl öreg vagyok, nekem már nagyon lassan menne

A korod amennyit elvesz, annyit ad. Való igaz, hogy a vezetés csak egy része tanulandó a szó szoros értelmében, a másik része a begyakorlás, melynek célja, hogy a mozdulatok beidegződjenek. Illetve fontos az is, hogy az új dimenziót, a forgalom sofőrülésben való átélését megszokd. Ezek általában – de fontos hozzátenni, hogy nem mindig – tényleg könnyebben mennek fiatal felnőttkorban. A beidegződési folyamat gyorsabb, amikor az ember még fiatal.

Gondoljunk csak arra, hogy a kisgyerekek mennyivel hamarabb megtanulják a kütyük kezelését, mint a szüleik. Ez azonban nyilván nem azért van, mert a szülő buták vagy bénák, a négyévesek meg okosak és ügyesek. Egyszerűbben csak gyorsabban tanulnak. Akkor hát ennyi hátrány után mi lehet nekem az előnyöm így negyven felé? – kérdezheted joggal.  Nos, ahogy mondani szokták, egyszerűen a tapasztalat és az évek… 🙂 Higgadtabb vagy, ezért jobban át tudod látni a helyzeteket. Megfontoltabban döntesz, ami nyilvánvalóan csökkenti a hibás döntések arányát. Ez gyakorlati síkra helyezeve szimplán olyasmit jelent, hogy például nem fullad le a kocsi a piros lámpánál, mert hirtelen megijedsz – mondjuk egy szirénázó mentőautó hangjától, vagy beparázol, hogy mit fog szólni a mögötted álló nagy autó sofőrje, ha nem lősz ki a zöld lámpánál a másodperc tört része alatt. Így kevesebb kudarcélmény vár rád, és hamarabb lesz meg a megfelelő önbizalmad.

3. Munka és gyerek mellett nincs időm sajnos jogosítványt szerezni

Korábban valóban gondot okozhatott, hogy a KRESZ tanfolyamot elvégezze valaki, aki nagyon elfoglalt napközben, hiszen be kellett járni a tantermi KRESZ órákra. Ma már azonban szerencsére az e-learning segítségével otthonról is bármikor elvégezhető az elméleti tanfolyam. Sőt, most már az elsősegélytanfolyamot is abszolválhatod e módon. A gyakorlati vezetés órákat természetesen nem lehet megspórolni, hiszen 29 óra kötelező vezetés van mindenkinek, azonban ha te szeretnéd ezt is a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni, akkor mindenképpen az automata váltós oktatást javasoljuk számodra.

Az automata váltóval sokkal gyorsabban tanulod meg a járműkezelelést, hiszen nincs kuplung és kézi sebességváltás, csak a gázt vagy a féket kell nyomnod, pont úgy, mint egy dodgemben. Szóval, ha ilyesmiben töröd a fejed, akkor jelentkezz most automata váltós tanfolyamunkra

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.