Az autósiskola árak titka – Miért nem árulják el, hogy mennyibe lesz a jogsid?

likedriveAutomata jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyam, Jogosítvány akcióLeave a Comment

Mindenki kíváncsi arra, mennyibe is fog kerülni a jogosítványszerzés a legeslegvégén. Mennyi pénzt kell a vizsgákra és tanfolyamokra befizetni, mennyit kell majd vezetni, és ez milyen költségekkel jár majd. És vajon miért nem írja ki a végösszeget az autósiskolák nagy része?

Az autóvezetést mindenki más tempóban tudja elsajátítani, és van, akinek többször is el kell végeznie egy vagy több vizsgát, így konkrét választ nem lehet arra adni, hogy személy szerint neked mennyi lesz a legvégső összeg. Van egy-két iskola, akik egy bizonyos magasabb összeg befizetése után garanciát adnak neked arra, hogy biztosan meg lesz a jogsid. Ez azt jelenti, hogy beleszámolták a díjba a többszöri vizsgadíjakat az esetleges bukás miatt, illetve eleve több vezetési órával számolnak. Ez megérheti annak, aki úgy ítéli meg, hogy nagyon sok gyakorló órát szeretne venni, és előre tudja, hogy úgysem fog levizsgázni a 29 óra kötelező vezetés után. Nálunk egyelőre nincs ilyen csomag, iskolánkban a kötelező 29 óra után minden esetben opcionális a pótóra.

Mi az, ami biztosan tudható?

Mi autósiskolaként az elméleti tanfolyamot vagyis az e-learning KRESZ-t, a vezetési órákat (gyakorlat) szolgáltatjuk közvetlenül tanulóinknak. A kötelező vezetési órák száma 29, ennyit mindenkinek le kell vezetnie, amit ezenfelül még az 1 óra forgalmi vizsga követ, így a KRESZ tanfolyam és a 29 kötelező óra + az 1 óra forgalmi vizsga díját árát tudjuk biztosan megmondani neked részünkről.

Természetesen a jogosítvány kiváltásához szükséges vizsgákat és további díjakat elmondjuk, de ezeket nem iskolánk felé fizeted majd, hanem az illetékes hatóságnak, a háziorvosnak, illetve a Vöröskeresztnek.

Nézzük részletesen, kinek mennyit kell fizetnie, és mikor, ha beiratkozik hozzánk:

E-LEARNING KRESZ + 29+1 ÓRA VEZETÉS= AUTÓSISKOLA DÍJA

Nálunk, illetve az oktatódnál összesen az elméleti KRESZ és a 29+1 óra kötelező vezetés tanfolyam díja landol.

 • E-LEARNING TANFOLYAM: 55.000 Ft
 • VEZETÉSI ELŐLEG 40.500 Ft
 • VEZETÉS MANUÁLISON: 3×47.000 Ft, VEZETÉS AUTOMATA LEXUSON: 3 x 58.000 Ft.
 • PÓTÓRA: 4700 Ft
 • Manuálison 17 h után és hétvégén +1000 Ft/óra

Ha szeretnél elsősegély e-learning tanfolyamot is igénybe venni (ez nem kötelező), akkor a beiratkozással egyidőben ez 8000 Ft-ba kerül, ha pedig később külön rendeled meg, akkor 20.000 Ft. Ezt a jogosítvány átvételéhez szükséges Vöröskereszt elsősegély vizsgához szoktuk ajánlani, annak, aki nem akarja vagy tudja elvégezni a Vöröskereszt bejárós tanfolyamát. Elsősegélyből kötelező ugyan vizsgázni, de a tanfolyam opcionális.

Ha a kötelező 29 vezetési órán túl pótórákat akarsz venni, akkor azt automata váltón 7150 Ft/óra, manuális váltón pedig 4700 Ft/óra áron vásárolhatod meg, de erről nyilván csak akkor tudsz majd dönteni, ha levezetted a kötelező 29 órát.

A más iskolából átjelentkezett tanulók számára (függetlenül attól, hogy a tanfolyam mely szakaszában jött át hozzánk) a kötelező órák és a pótórák díja is egységesen: manuálison 6050 Ft és automata 7150 Ft. Manuálison 17 h után és hétvégén a vezetés díja itt is magasabb, plusz 1000 Ft/óra.

Vizsgadíjak a jogosítványhoz

A vizsgadíjakat (4600 Ft elmélet, 11.000 Ft gyakorlat, Vöröskereszt vizsga: 8200 Ft) nem az autósiskolának, hanem a hatóságnak, ill. a Vöröskeresztnek kell majd befizetned.

Az orvosi alkalmassági díját pedig a háziorvosodnak fizeted majd, ez jelenleg országosan, egységesen 7200 Ft. Háziorvosi vizsgálatokat mi is szervezünk a Visegrádi u. 47/b-ben leévő irodánkban, de neked ez esetben is csak a háziorvosi díjat kell fizetned, mi autósiskolaként nem számítunk fel ezért külön díjat.

Részletekben is fizethetsz

Nálunk az első részlet jelenleg:

 • E-LEARNING TANFOLYAM: 55 000 Ft
 • VEZETÉSI ELŐLEG 40.500 Ft
 • 4600 Ft elméleti vizsgadíj.
 • Ha szeretnéd elvégezni az e-learning elsősegély tanfolyamot is (ez nem kötelező), akkor az a fentiek szerint plusz 8.000 Ft, amennyiben az elearning KRESZ-szel együtt vásárolod meg, a beiratkozás alkalmával.

2-3-4. részlet:

A gyakorlati órák fennmaradó díját pedig 3 részletben fizetheted, a vezetés során, tehát 10 óránként. A 40.500 Ft-os vezetési előleg természetesen beleszámít az vezetésórák díjába.

 • VEZETÉS MANUÁLISON: 3×47.000 Ft,
 • VEZETÉS AUTOMATA LEXUSON: 3 x 58.000 Ft.

5. részlet:

A forgalmi vizsga 11.000 Ft-os díját a vizsga előtt pár héttel kell befizetned, de erről személyesen értesítünk téged a tanfolyam alatt.

6. részlet:

A Vöröskeresztes vizsgát csak a jogosítványod átvételi időpontjára kell megszerezned, így ez, a Vöröskeresztnek közvetlenül fizetendő vizsgadíj lehet az utolsó részlet, 8200 Ft.

Plusz lehetőség:

Ha az e-learninghez szeretnél pótórát venni, akkor azt 10.000 Ft-ért megteheted, ezért 30 napig összesen 10 óra időtartamban használhatod a tananyagot online.

Részletesen itt is elolvashatod árainkat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.