Milyen autós oktatót válassz?

likedriveAutósiskola infókLeave a Comment

Lexus_oktatoautó

Nyilván olyat, aki a magas színvonalú képzés mellett jó hangulatú, barátságos órákat tart.

Termászetesenaz az ideális, ha megfelelő összhang van a tanuló és az oktató között. Ez legalább olyan fontos a sikeres tanuláshoz, gyakorláshoz, mint a magas szintű szakmai tudás és a kiváló gépkocsi. A jogsiszerzés ugyanis nem egy szokványos tanulási folyamat.

Az órák során a sok elméleti ismeret mellett új készségeket is el kell sajátítania a tanulónak, és új beidegződéseknek kell kialakulniuk. Összetett idegrendszeri folyamat, ami annál hatékonyabban működik, minél jobban együtt tud dolgozni oktató és tanuló, hiszen minél jobb és oldottabb a hangulat az órák során, annál jobban lehet összpontosítani a vezetésre.

A jó oktató segít megteremteni a tanuló biztonságérzetét

Természetes, hogy a legtöbb ember  automatikusan átél bizonyos fokú szorongást, amikor először ül a kormány mögé. Nem kell meglepődni: egy teljesen új szituációban kell irányítani egyelőre ismeretlen – és jókora – gépet, méghozzá úgy, hogy körülötte a forgalom többi részvevője (általában) sokkal rutinosabb. És a rutinos, de nem jófej vezetők bizony sokszor  idegesen is reagálnak a kezdők lassabb tempójára – pedig ők is így kezdték valamikor.

Nyugodt és felszabadult lelkiállapotba kellene tehát kerülni a tanulónak, egy fenti, meglehetősen stresszes szituációban… Erre akár azt is mondhatnánk, hogy lehetetlen, ha nem tapasztaltuk volna már ezerszer, hogy amennyiben az oktató magabiztos és nyugodt, akkor a tanuló is hamarosan lazán tud majd a feladatokra koncentrálni.

Az automata autó is könnyebbséget jelent

Legtöbb esetben egy oktatóhoz egy autó tartozik. Ezt is érdemes tehát számításba venni. Bulya Sándor autósoktatónak, a LikeDrive.hu autósiskola vezetője azt tapasztalta, hogy hasznos gyakorlati segítség lehet például az automata váltós jogosítvány választása a kevésbé bátraknak.

Az automata autós vezetés a szorongóbb típusoknak sokkal hamarabb jobb és nagyobb élményt ad, mint a manuális autós vezetés. Ráadásul szinte teljesen kizárja az összes olyan helyzetet, ami miatt félni szoktak a tanulók (emelkedőn való megállás-elindulás, lefulladás, sebességváltás elmulasztása vagy elrontása, kézifék használata, kuplung-gáz összehangolása, figyelem elvonása a közlekedési helyzetektől).

A fejlődésben emellett sokat segít a támogató oktató, aki tisztában van a tanuló nehézségeinek okával, és ahhoz igazodva egyénre szabja oktatási módszerét úgy a rutinpályán, mint a forgalomban.

Sokan vannak, akik soha nem mernek belevágni a vezetésbe, és talán még többen, akik kisebb-nagyobb nehézségek árán megszerzik ugyan a jogosítványt, de amikor végre kezükben van az áhított okmány, egy métert sem mernek egyedül vezetni a forgalomban. Vagy ha rá is szánják magukat, remegve, torkukban dobogó szívvel, görcsösen a kormányba kapaszkodva szenvedik végig az utat. Nekik is érdemes az automata váltós autóra váltani!

Jogosítvány – részletre

likedriveAutomata jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyamLeave a Comment

jogositvany_reszletre

Sokan érdeklődtök, hogyan is vehető igénybe autósiskolánknál a részletfizetés. A jogosítvány megszerzése egy hosszú folyamat, és több tanfolyamból, illetve vizsgából áll. Abban szeretnénk most segítséget nyújtani nektek, hogy jobban átlássátok, mikor, mit kell fizetni, illetve a beiratkozástól a jogosítvány átvételéig mikor, milyen díjakkal kell számolnotok.
Read More

Jogosítványt külföldről?

likedriveAutomata váltós jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyam, Vezetés a forgalomban2 Comments

lexus_likedrive_autosiskola

Ez sem lehetetlen, de pár hetet mindenképp itthon kell töltened ahhoz, hogy a kezedben legyen az áhított okmány. Összeszedtünk pár hasznos infót, mire számíthat az, aki külföldön tanul vagy dolgozik de szeretné itthon megszerezni a jogsit.

Beiratkozás

A tanuló a tanfolyamot el tudja kezdeni lakcímkártya nélkül,  de csak akkor kapja meg a jogosítvány okmányt, ha lesz magyarországi lakcímkártyája. Az online tanfolyamhoz ki kell tölteni a jelentkezési lapot – ezt e-mailen elküldjük, és vissza kell postázni aláírva. A 18 éven aluliaknak a szülő is alá kell hogy írja a papírokat. Majd át kell utalnia az elméleti tandíjat (most ez 55.000 Ft, ha elsősegély e-learninget is szeretne, ami nem kötelező, csak ajánlott, akkor plusz 8000 Ft) és a vezetési előleget, ami 40.500 Ft. Ezért cserébe biztosítjuk a megfelelő időn belül elkezdhető vezetést, ami 2-3 hét a Kresz vizsga után, általában, ha elfogadod az oktató által felajánlott időpontot. A beiratkozás menetéről kollégánk tud pontos felvilágosítást adni, ehhez írd meg jelentkezési szándékod űrlapunkon

E-learning KRESZ

A beiratkozás után küldünk e-mailen egy kódot, amivel be tud lépni az online tanfolyamba. Innen fogva 90 napig és 60 óra erejéig tud kreszt tanulni online. Ha kevés lenne, természetesen lehet pótórát venni később.

Orvosi alkalmassági

Az elméleti tanfolyam ideje alatt meg kell csináltatni egy magyar háziorvossal az orvosi alkalmasságit, mert ez kell a vizsgára jelentéshez. Ehhez tehát muszáj hazajönni.

Kresz vizsga

Ha befejezte az online tanfolyamot, és megvan az orvosi alkalmasságija, akkor le tudjuk jelenteni kresz vizsgára. Innen kb 3-5 hét múlva kap vizsgaidőpontot a hatóságtól. A vizsga után rögtök közlik a helyszínen, hogy a vizsga sikeres lett-e vagy sem. Ha sikeres, akkor fel kell híni az iskolavezetőt telefonon a 06 30 311 15 32 számon, és lehet oktatót kérni a gyakorlati veztéshez. Ha sikertelen, akkor ott a helyszínen kell új időpontot kérni, és a vizsgadíjat újból befizetni.

Gyakorló vezetés

A gyakorló vezetés általában 2-3 hónapig tart, de ez egyéntől függ. Hetente 2-szer szoktak vezetni tanulóink általában, és a Kresz vizsga után 1-2 héttel lehet kezdeni, ha meg tud egyezni az oktatóval, vagyis elfogadja az általa felajánlott időpontokat. A sikeres Kresz vizsga után muszáj itthon levezetni minimum 30 órát, ezt törvény írja elő, különben nem vizsgázhat. Itthon CSAK oktatóval és oktatóautóval lehet a jogsi megszerzése előtt vezetni.

Tandíjak, vizsgadíjak

Elmélet: 55.000 Ft

Vezetési előleg a beiratkozáskor: 40.500 Ft
Gyakorlat: A  vezetésórák fennmaradó díját 3 részletben tudod fizetni: 3×47.000 Ft manuális váltón, a Lexus NX 300h-n pedig 3×58.000 Ft, ez utóbbin iskolavezetőnk, Bulya Sándor oktat. (29 óra a kötelező + 1 a vizsgaóra)

Vizsgák:
A kresz vizsga díj 4600 Ft,
A forgalmi vizsga 11.000 Ft,
A Vöröskeresztes elsősegély vizsga ára 8200 Ft.
Az orvosi alkalmassági 7200 Ft.

A vizsga és alkalmassági díjakat nem nekünk, hanem a hatóságnak, ill. a Vöröskeresztnek, orvosnak fizetik a tanulók.

Ha elsősegély e-learning tanfolyamot is szeretne (ez nem kötelező, csak a vizsga), akkor a beiratkozáskor ez 8000 Ft-ba kerül. (Ha később akarja megvenni az elsősegély e-learninget, akkor 20.000 Ft a tananyag)

3 érdekesség az amerikai vezetésről

likedriveAutomata jogosítvány, Automata váltós jogosítvány, Autósiskola infók, Vezetés a forgalombanLeave a Comment

amerikai_jogositvany

Kedves volt tanulónk, Viktória küldte nekünk ezt a beszámolót az amerikai tapasztalatairól. Mielőtt a tengerentúlra költözött szeretett volna automata autón gyakorolni pár órát, így eljött hozzánk, és Bulya Sándorral néhány alkalommal gyakorolták a járműkezelést, illetve a forgalomban való közlekedést. Ha te is szeretnél Amerikában vezetni, vagy csak szimplán érdekel, miben más a tengerentúlon belekezdeni a vezetésbe, olvas el Viktória élményeit!

Seattle-ben vezetni…

A gyerekek második hete járnak pre-schoolba, ehhez pedig az is kellett, hogy legyőzzem a régi nagy félelmem és beüljek a volán mögé.

7 éve szereztem Magyarországon a jogosítványom, de anno az első negatív tapasztalatok gyorsan el is vették a kedvemet a vezetéstől, szóval “papírral” rendelkezem egy ideje, de tapasztalat…..no, az nem túl sok volt. Indulás előtt vettem még pár órát otthon, hogy legyen némi fogalmam milyen érzés automata váltós autót vezetni.

Amikor az ember Európából az USA-ba költözik, általában az első hetek feladatai között szerepel a jogosítvánnyal kapcsolatos ügyintézés, ugyanis a legtöbb állam nem fogadja el az otthoni jogosítványt, viszont itt vezetés nélkül nem egyszerű boldogulni, főleg ha nem a belvárosban élsz.

Érdekesség 1:

minden államnak kicsit más a szabályozása, emiatt amennyiben USA-n belül hosszabb távra megváltoztatod a lokációd, köteles vagy a lakhelyed szerinti állam vezetői engedélyét megszerezni. Ez néha újravizsgázással jár, bizonyos államok viszont csak bevonják a régit és helyette kiállítanak egy helyit.
Gergőnek ezúttal nagyon egyszerű dolga volt, a kaliforniai jogosítványát simán becserélték egy washingtonira.

Nulláról indulva a vizsga 2 nagy részből áll: van egy elméleti rész, amit tetszőleges autósiskolánál megcsinálhat az ember (nekem pl. időpont sem kellett hozzá).
Itt nincs kötelező tanfolyam, van egy online letölthető füzetke, ami nyomtatott verzióban bármelyik DOL irodákban ingyenesen beszerezhető (nem véletlen a füzetke megfogalmazás😀) tartalmából egyénileg felkészülhet bárki.

Ha sikeresen abszolváltad a közlekedési szabályokról szóló tesztet, akkor kapsz egy (többnyire) 1 évre szóló engedélyt, amellyel tapasztalt vezető jelenléte mellett (5 éves tapasztalat kell hozzá minimum) már forgalomba is lehet menni. Bevált dolog, hogy itt a szülők tanítják meg vezeti a gyerekeket, amikor elérik a megfelelő kort.
Aztán amikor eléggé felkészültnek érzed magad, jöhet a gyakorlati vizsga.

Érdekesség 2:

a gyakorlati vizsgát általában mindenki a saját autójával csinálja végig. Beül melléd egy vizsgáztató, mentek általában egy-két kört a DOL iroda környékén és tádáám megvan a jogsi.

Érdekesség 3:

az USA-ban a jogosítványod az ID-d vagyis kb. ez az a hivatalos fényképes okirat, amivel a legtöbb helyen igazolod magad.
Itt nincs lakcímkártya, személyi igazolvány, ezen az egyetlen kártyán szerepel a lakcímed, a korod, magasságod, súlyod, szemed színe vagyis minden lényegesebb adat rólad.
Amíg csak az útlevelem volt, kicsi macerásabb és lassabb volt minden ügyintézés, mert míg a jogosítványt csak lecsippantják, addig az útlevél számát mindig ki kellett keresni és bediktálni/bemásolni.

Szóval, a vezetésről…

Ha valahol jó elkezdeni vezetni, na az Seattle.
A sofőrök nem sietnek sehová, mindenki türelmes és előzékeny. Teljesen jól működik a zipzár elven működő besorolás (merge) és
az all way stop-os kereszteződéseknél (minden irányból érkezve stop táblád van) is mindenki betartja az érkezési sorrend szerinti továbbhaladást.

Általában a legtöbb intézménynek van saját parkolója ( orvosi rendelők, hivatalok, ovik, iskolák stb, stb) és a helyeket is elég nagyra hagyják( mondjuk az autók is nagyok), nem kell aggódni, hogy nem férsz hozzá a gyerekülésekhez hátul vagy úgy egyáltalán nem kell görcsölni a parkolás miatt, amire én egyébként eléggé hajlamos vagyok.

Ez a nyugodt vezetői mentalitás gyalogosként is szuper, mert a zebránál kb. biztos lehetsz benne, hogy az autók megállnak, amint meglátják, hogy átmennél, sokszor olyankor is, ha még bőven lenne idejük továbbmenni, míg odaérsz.

A közlekedés általában okosan szervezett, a szabályok nincsenek túlbonyolítva.
Pl. tetszik és nagyon praktikus dolognak tartom, hogy piros lámpánál lehet jobbra kanyarodni, miután elsőbbséget adtál a többi közlekedőnek.

Persze még eléggé az út elején vagyok sok szempontból, pl. a sok sávos autópályák teljesen megrémisztenek, kerülöm is őket rendesen. De majd mindent a maga idejében.🙂

Ha te is szeretnél gyakorolni egy kicsit, mielőtt belevágsz a vezetésbe, jelentkezz automata váltós gyakorló vezetésre! Akár egy Lexus NX 300h luxusautón is tanulhatsz vezetni.

 

Bemutatjuk új prémium Lexus automata oktatóautónkat!

likedriveAutomata jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZLeave a Comment

Ilyen még soha nem volt Magyarországon! Exkluzív automata váltós oktatás Lexus oktatóautóval!

A Lexus NX300h hybrid exkluzivitásához méltóan, a rákerülő feliratot egy nemzetközileg elismert, Munkácsy-díjas művész alkotta meg számunkra. Mi már most imádjuk.

Mindig a legjobbat szeretnénk nektek nyújtani, és ezt a prémium minőséget testesíti meg új arculatunk: szuperhasznos és szuperjó hangulatú órákat, gyors és gördülékeny ügyintézést, és olyan autókat, amikkel különleges élmény vezetni.

Lexus_oktatoautó

Lexus oktatóautó, LikeDrive autósiskola

A Lexus ismeri a különbözés művészetét

Minden téren elkényeztet: LED-fényszórók kanyarmegvilágítással, elektromosan állítható ülések, 10 hangszórós Pioneer(R) hangszórórendszer, prémium navigációs rendszer 10,3″-os kijelzővel, 18″-os könnyűfémtárcsák – kell ennél több?

Igen! A Lexus oktatóautó környezetkímélő, és csendes

A benzines és elektromos erőforrásokat észrevétlenül összehangoló NX 300h vezetése igazi élvezet – nem beszélve a csekély emisszióról és az alacsony üzemanyag-fogyasztásról.

Naponta többször körbejárjuk, hogy megcsodáljuk 🙂

Még nem tudtuk eldönteni, melyik irányból tetszik nekünk a legjobban: elölről, hátulról vagy oldalról… Az új kedvencünk természetesen automata, és minden földi jóval felszerelt. Még egy lenyűgöző panorámatető is fokozza a luxusélményt. A bőr belső és a bőr kormánykerék mellett számos egyéb szexepillel rendelkezik. Ezt az élményt csak fokozza lenyűgözően egyszerű kezelhetősége, és az érzés, hogy a város fölött suhansz. Az ülésed ugyanis olyan magasan van, hogy szinte térképszerűen átlátod a környező forgalmat.

Ugye, te is szeretnél egy igazi luxus Lexusszal tanulni vezetni?

Jelentkezz most!

Miért szeretik Sopronyi Gábor oktatónkat?

likedriveAutósiskola infókLeave a Comment

Sopronyi Gábor a közelmúltban lett kollégánk, és nagyon örülünk, hogy csapatunkban üdvözölhetjük. Köszönjük Richardnak, volt tanulónknak, hogy megírta Gábornál szerzett vezetési élményeit!

“A jogosítvány megszerzése után úgy éreztem szeretném írásba ültetni gondolataimat. Elsősorban szeretném kihangsúlyozni, milyen felüdülés volt Sopronyi Gábor mellett tanulni. Korrekt, professzionális, olyan oktató, aki mellől nem “hétvégi sofőr” jellegű tanulók szállnak ki az autóból. Ez így önmagában is talán ritka, de emellett olyan érzésem volt, mintha egy régi iskolatársammal vezethettem volna. Minden ismerősömnek nyugodt szívvel ajánlom.”

Nagyon örülünk, hogy Richard jól érezte magát nálunk!

És persze külön büszkék vagyunk Sopronyi Gábor oktatónkra…

… aki a magas színvonalú képzés mellett ilyen jó hangulatú, barátságos órákat tart.

Őszintén hisszük, hogy a megfelelő összhang a tanuló és az oktató között legalább olyan fontos a sikeres tanuláshoz, gyakorláshoz, mint a magas szintű szakmai tudás és a kiváló gépkocsi. A vezetni tanulás ugyanis nem egy szokványos tanulási folyamat.

A vezetésórák során nem csak új tudást, de új készségeket és új beidegződéseket is el kell sajátítania a tanulónak. Összetett folyamat, ami annál hatékonyabban működik, minél jobban együtt tud működni oktató és tanuló, hiszen minél jobb és oldottabb a hangulat az órák során, annál jobban lehet összpontosítani a vezetésre.

A jó oktató segít megteremteni a tanuló biztonságérzetét

A legtöbb ember ugyanis automatikusan átél bizonyos fokú szorongást, amikor először ül a kormány mögé, hiszen egy teljesen új szituációban kell irányítania egy számára még ismeretlen – és jókora – gépet, méghozzá úgy, hogy körülötte körös körül a forgalom többi részvevője sokkal rutinosabb. É bizony sokszor  idegesen is reagálnak a kezdők lassabb tempójára – pedig ők is így kezdték valamikor.

Nyugodt és felszabadult lelkiállapotba kellene tehát kerülni a tanulónak, egy fenti, meglehetősen stresszes szituációban… Erre akár azt is mondhatnánk, hogy lehetetlen, ha nem tapasztaltuk volna már ezerszer, hogy amennyiben az oktató magabiztos és nyugodt, akkor a tanuló is hamarosan lazán tud majd a feladatokra koncentrálni.

Ha te is szeretnél ilyen hangulatban vezetni, jelentkezz most!

“Áldom a sorsot, hogy Glancz Tamáshoz kerülhettem…”

likedriveAutósiskola infókLeave a Comment

Volt tanulónk, S. Tamás május 30-án sikeres forgalmi vizsgát tett B kategóriából, és mivel a közösségi oldalakat – saját bevallása szerint – kerüli, így levélben megkért minket, hogy valamilyen formában jelentessük meg a véleményét az iskolánkról, és Glancz Tamás oktatónkról. Mi pedig örömmel olvastuk sorait, és büszkén osztjuk meg veletek is levelét változatlan tartalommal:

“Ha autósiskolát keresel megtaláltad a tökéleteset!

10 évvel ezelőtt megpróbáltam megszerezni a jogosítványt egy másik iskolánál, de a csapnivaló gyakorlati oktató miatt megbuktam a forgalmin, és nem láttam értelmét tovább folytatni, anyagilag pedig nem bírtam volna gyakorlatilag elölről kezdeni másik iskolánál.

A LikeDrive-val a kapcsolatfelvétel, beiratkozás, adminisztráció gyorsan, gördülékenyen zajlott.

Még az egyéni igényeimet is figyelembe vették a KRESZ vizsga időpont igénylésénél. Az e-learning-es KRESZ oktató rendszer kiválóan felkészített.
Mivel nem feltétlenül a legközelebbi oktatót szerettem volna, hanem inkább autó alapján választottam, így Bulya Sándor választott nekem.

Áldom a sorsot, hogy Glancz Tamáshoz kerülhettem…

… aki barátságos jellemével, közvetlen stílusával pár óra alatt eloszlatta a régi félelmeimet. Egyedi oktatói hozzáállásával ha tizedszer követtem el ugyanazt a hibát, ijesztő üvöltözés helyett inkább letolt, mint egy rossz gyereket, ami arra sarkallt, hogy mind jobban és jobban teljesítsek. 33 éves fejjel magam is meglepődtem, hogy ez működik nálam. Úgy éreztük, hogy nekem nem elég a 30 óra, emiatt elég sok pótórát vettem.

Tamásnak köszönhetően nem csak a vizsgán mentem át elsőre komolyabb vizsgadrukk nélkül(!)…

… hanem első perctől fogva magabiztosan fogok jövő héttől a volán mögé ülni, ültetem magam mellé a családomat is, mert igazi tudást adott a kezembe. Külön örülök, hogy nem sikerült a vizsgám 10 évvel ezelőtt, mert lehet, hogy be se mertem volna ülni utána egyedül, esetleg hamar balesetet okoztam volna.
Ami a legszebb az egészben, hogy Tomi személyében nem csak egy nagyszerű embert és oktatót ismertem meg, hanem szereztem egy barátot is. Köszönöm Tomi, köszönöm LikeDrive!” (S. Tamás)
Ha Te is szeretnél Tamásnál vezetni, jelentkezz most!

Elmúltál 30, és még nincs jogosítványod?

likedriveAutomata jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyamLeave a Comment

Autosiskola_vezetes_ora

Túl vagy a harmincon vagy a negyvenen, és még nincs jogsid? Talán már le is tettél arról, hogy valaha megszerezd? Ha így van, biztosan te is számos kifogást vagy félelmet gyártottál magadnak, amik sikeresen visszatartanak. Nézzük, miket hallottunk azoktól a bátor hősöktől, akik végül mégis rászánták magukat, és eljöttek hozzánk. Természetesen a megnyugtató válaszokat is rögtön elolvashatjátok utánuk.Read More

Az autósiskola árak titka – Miért nem árulják el, hogy mennyibe lesz a jogsid?

likedriveAutomata jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyam, Jogosítvány akcióLeave a Comment

Mindenki kíváncsi arra, mennyibe is fog kerülni a jogosítványszerzés a legeslegvégén. Mennyi pénzt kell a vizsgákra és tanfolyamokra befizetni, mennyit kell majd vezetni, és ez milyen költségekkel jár majd. És vajon miért nem írja ki a végösszeget az autósiskolák nagy része?Read More

Így lesz meg a jogosítványod!

likedriveAutósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyam, Rutinpálya, Szimulátor, Vezetés a forgalombanLeave a Comment

jogositvany_budapest

Elhatároztad, hogy belevágsz a jogosítványszerzésbe? Akkor az elkövetkezendő három-négy hónapban sok minden fog történni veled! Ebben a cikkben azt szedtük össze, hogy milyen tanfolyamokat kell elvégezned, milyen vizsgáid lesznek, és milyen tudást fogsz megszerezni.

Read More