Jogosítványt külföldről?

likedriveAutomata váltós jogosítvány, Autósiskola infók, E-learning KRESZ, Elsősegély tanfolyam, Vezetés a forgalomban2 Comments

lexus_likedrive_autosiskola

Ez sem lehetetlen, de pár hetet mindenképp itthon kell töltened ahhoz, hogy a kezedben legyen az áhított okmány. Összeszedtünk pár hasznos infót, mire számíthat az, aki külföldön tanul vagy dolgozik de szeretné itthon megszerezni a jogsit.

Beiratkozás

A tanuló a tanfolyamot el tudja kezdeni lakcímkártya nélkül,  de csak akkor kapja meg a jogosítvány okmányt, ha lesz magyarországi lakcímkártyája. Az online tanfolyamhoz ki kell tölteni a jelentkezési lapot – ezt e-mailen elküldjük, és vissza kell postázni aláírva. A 18 éven aluliaknak a szülő is alá kell hogy írja a papírokat. Majd át kell utalnia az elméleti tandíjat (most ez 55.000 Ft, ha elsősegély e-learninget is szeretne, ami nem kötelező, csak ajánlott, akkor plusz 8000 Ft) és a vezetési előleget, ami 40.500 Ft. Ezért cserébe biztosítjuk a megfelelő időn belül elkezdhető vezetést, ami 2-3 hét a Kresz vizsga után, általában, ha elfogadod az oktató által felajánlott időpontot. A beiratkozás menetéről kollégánk tud pontos felvilágosítást adni, ehhez írd meg jelentkezési szándékod űrlapunkon

E-learning KRESZ

A beiratkozás után küldünk e-mailen egy kódot, amivel be tud lépni az online tanfolyamba. Innen fogva 90 napig és 60 óra erejéig tud kreszt tanulni online. Ha kevés lenne, természetesen lehet pótórát venni később.

Orvosi alkalmassági

Az elméleti tanfolyam ideje alatt meg kell csináltatni egy magyar háziorvossal az orvosi alkalmasságit, mert ez kell a vizsgára jelentéshez. Ehhez tehát muszáj hazajönni.

Kresz vizsga

Ha befejezte az online tanfolyamot, és megvan az orvosi alkalmasságija, akkor le tudjuk jelenteni kresz vizsgára. Innen kb 3-5 hét múlva kap vizsgaidőpontot a hatóságtól. A vizsga után rögtök közlik a helyszínen, hogy a vizsga sikeres lett-e vagy sem. Ha sikeres, akkor fel kell híni az iskolavezetőt telefonon a 06 30 311 15 32 számon, és lehet oktatót kérni a gyakorlati veztéshez. Ha sikertelen, akkor ott a helyszínen kell új időpontot kérni, és a vizsgadíjat újból befizetni.

Gyakorló vezetés

A gyakorló vezetés általában 2-3 hónapig tart, de ez egyéntől függ. Hetente 2-szer szoktak vezetni tanulóink általában, és a Kresz vizsga után 1-2 héttel lehet kezdeni, ha meg tud egyezni az oktatóval, vagyis elfogadja az általa felajánlott időpontokat. A sikeres Kresz vizsga után muszáj itthon levezetni minimum 30 órát, ezt törvény írja elő, különben nem vizsgázhat. Itthon CSAK oktatóval és oktatóautóval lehet a jogsi megszerzése előtt vezetni.

Tandíjak, vizsgadíjak

Elmélet: 55.000 Ft

Vezetési előleg a beiratkozáskor: 40.500 Ft
Gyakorlat: A  vezetésórák fennmaradó díját 3 részletben tudod fizetni: 3×47.000 Ft manuális váltón, a Lexus NX 300h-n pedig 3×58.000 Ft, ez utóbbin iskolavezetőnk, Bulya Sándor oktat. (29 óra a kötelező + 1 a vizsgaóra)

Vizsgák:
A kresz vizsga díj 4600 Ft,
A forgalmi vizsga 11.000 Ft,
A Vöröskeresztes elsősegély vizsga ára 8200 Ft.
Az orvosi alkalmassági 7200 Ft.

A vizsga és alkalmassági díjakat nem nekünk, hanem a hatóságnak, ill. a Vöröskeresztnek, orvosnak fizetik a tanulók.

Ha elsősegély e-learning tanfolyamot is szeretne (ez nem kötelező, csak a vizsga), akkor a beiratkozáskor ez 8000 Ft-ba kerül. (Ha később akarja megvenni az elsősegély e-learninget, akkor 20.000 Ft a tananyag)

2 Comments on “Jogosítványt külföldről?”

  1. Jo napot kivanok,

    Kulfoldrol szeretnem elkezdeni a jogositvany megszerzeset – ami gondolom az elmelet online tanualasaval kezdodik a dij befozetese utan.

    A kerdesem az, hogy van e onoknel mobil telefonra letoltheto alkalmazas ami az elmeleti vizsgara keszit fel? (mobilon logok egesz nap, ezert szamomra ez a legmegfelelobb modja a teszt gyakorlasanak…)

    Koszonom,

    Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.