SZERETNÉL JOGSIT, DE VALAMIÉRT FÉLSZ BEÜLNI A KORMÁNY MÖGÉ?

MINDENKI FÉL VALAMITŐL

Ha neked az autóvezetés a mumus, tulajdonképpen szerencsés vagy. Hiszen, ha velünk vágsz bele a jogsiszerzés nagy kalandjába, bármikor szólhatsz, ha úgy érzed, túl nagy falat kimenni a forgalomba vagy 20 km/óra fölé gyorsítani. Minden segítséget megadunk számodra, hogy a félelmeid megszűnjenek.

 Révész Renáta Liliána pszichológus és Bulya Sándor segítségévelmegtudhatod, milyen megoldásokat találhatsz félelmeid leküzdésére! Sőt, tréningen is részt vehetsz, ha le akarod győzni a szorongást!

PSZICHOLÓGUSI TANÁCSADÁS

Sok tanuló jár hasonló cipőben mint te. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy azok, akik mesélnek a félelmeikről, hamarabb leküzdik őket. Sőt, néhány jó tanács is átlendíthet téged a nehezén.

Mivel mi szuperül oktatunk, de nem vagyunk annyira járatosak a lélektanban, megkértünk egy szakembert, működjön együtt velünk. Segítsen, hogy azok is boldogan lobogtathassák néhány hónap múlva jogsijukat, akiknél az a bizonyos zabszemteszt pozitív eredményt hozna, amikor kormány mögé kell ülniük.

Ha úgy érzed, jól jönne néhány okos tanács, hogyan szabadulhatsz meg a félelmeidtől, gyere, tanulj nálunk vezetni, és vedd igénybe pszichológus tanácsadónk segítségét!

PÁNIKOLSZ A VOLÁNNÁL?

Szeretnél jogsit szerezni és vezetni, de ha csak rágondolsz gombóc lesz a torkodban? A vezetési fóbia, szorongás és félelem leküzdhető! A Likedrive.hu autósiskola és Révész Renáta pszichológus-tréner segít neked, hogy legyőzd a félelmeidet.

MIÉRT FÉLÜNK?

Miért van az, hogy egyesek gond nélkül vezetnek, míg mások nem szeretik vagy épp mások halálra izgulják magukat?

Aki fél a vezetéstől, az nem egyszerűen kényeskedik. Az autóvezetéstől való félelem ugyanolyan szorongás, mint a tériszony vagy a szerepléstől való idegenkedés.

Lehet az oka valódi fóbia, pánikbetegség vagy a különböző negatív eseményektől való szorongás is. Ez jó hír lehet azoknak, akik nem mernek a volán mögé ülni, az autóvezetési szorongás ugyanis legyőzhető: Révész Renáta Liliána pszichológus-tréner szerint a megoldáshoz az első lépés a probléma beazonosítása.

JÖJJ RÁ, MIÉRT FÉLSZ!

Különböző technikákkal rá lehet jönni, kinél milyen probléma áll fenn: pánik vagy fóbia, esetleg valamilyen speciális szorongás. A legtöbb ember ugyanis megakad ott, hogy fél a vezetéstől, pedig sokszor már az is könnyebbséget jelent, ha jobban megismerjük a félelmeinket.

Arról nem is beszélve, hogy csak ezután lehetséges a kiváltó okokhoz mélyebben közelíteni. Többek között akár speciális játékos feladatok segítségével is ki-ki közelebb kerülhet problémája gyökeréhez. Különböző tréningek során pedig – akár a vezetési tanfolyammal párhuzamosan, akár előtte vagy utána – a pszichológus segítségével megoldást találhatnak saját félelmeik legyőzésére.

TANULJ ODAFIGYELŐ OKTATÓNÁL!

Bulya Sándor autósoktatónak, a LikeDrive.hu autósiskola vezetőjének tapasztalata szerint hasznos gyakorlati segítség lehet például az automata váltós jogosítvány választása a kevésbé bátraknak.

Az automata autós vezetés a szorongó tanulóknak sokkal hamarabb, sokkal jobb és nagyobb élményt ad, mint a manuális vezetés, viszont teljesen kizárja az összes olyan helyzetet, ami miatt szorongani szoktak a tanulók (lefulladás, sebességváltás elmulasztása, emelkedőn való megállás-elindulás, kézifék használata, kuplung-gáz összehangolása, figyelem elvonása a közlekedési helyzetektől).

A fejlődésben emellett sokat segít a támogató oktató, aki tisztában van a tanuló nehézségeinek okával, és ahhoz igazodva egyénre szabja oktatási módszerét úgy a rutinpályán, mint a forgalomban.

Sokan vannak, akik soha nem mernek belevágni a vezetésbe, és talán még többen, akik kisebb-nagyobb nehézségek árán megszerzik ugyan a jogosítványt, de amikor végre kezükben van az áhított okmány, egy métert sem mernek egyedül vezetni a forgalomban. Vagy ha rá is szánják magukat, remegve, torkukban dobogó szívvel, görcsösen a kormányba kapaszkodva szenvedik végig az utat. Nekik is érdemes az automata váltós autóra váltani.

SOK JOGSIVAL RENDELKEZŐ IS ÉRINTETT

Tehát olyanok is igencsak érintettek lehetnek, akiknek már van jogosítványuk. Ez esetben pedig alapvető fontosságú, hogy a közlekedés többi résztvevőjét ne veszélyeztessék bizonytalanságukkal, rutintalanságukkal.

Mivel az autóvezetés a társadalom többsége számára egyszerű, hasznos hétköznapi tevékenység, a vezetési fóbiában szenvedők több negatív kritikát kapnak, mint a pókiszonyosok vagy a repülési félelemtől szenvedők, ami szintén nem segít félelmeik oldásában. Ráadásul szorongásuk sokkal nagyobb mértékben akadályozza őket a mindennapokban, mint azokat, akik például a repüléstől tartanak.

Hiszen sokszor jól jön, ha be tudunk ugrani a kocsiba, és nem kell cipekedni bevásárlás után, vagy félórákat várni a buszra. Sőt, biztonságérzetet is ad, ha tudjuk, hogy szinte bármikor bárhová eljuthatunk anélkül, hogy ki lennénk szolgáltatva másoknak.

És ez – bármilyen hihetetlenül hangzik azoknak, akik eddig féltek a vezetéstől – szinte mindenki számára elérhető. A szorongás, a pánik legyőzése pszichológus segítségével és támogató oktatással legyőzhető.

TUDD MEG, MIT KELL TENNED!

Éppen ezért a szakembereink közös munkával segítenek azoknak, akik rettegnek a vezetéstől.
Rávilágítanak a lehetséges kiváltó okokra, lehetséges megoldásokat vázolnak fel, a tréningeken pedig egyénre szabottan segítenek és gyakorlati tanácsokat adnak, hogyan győzhető le az autózáshoz kötődő szorongás.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: 06 70 43 43 180