SZERETNÉL JOGSIT, DE VALAMIÉRT FÉLSZ BEÜLNI A KORMÁNY MÖGÉ?

MINDENKI FÉL VALAMITŐL

Ha neked az autóvezetés a mumus, tulajdonképpen szerencsés vagy. Hiszen, ha velünk vágsz bele a jogsiszerzés nagy kalandjába, bármikor szólhatsz, ha úgy érzed, túl nagy falat kimenni a forgalomba vagy 20 km/óra fölé gyorsítani. Minden segítséget megadunk számodra, hogy a félelmeid megszűnjenek.

Hallgasd meg Révész Renáta Liliána és Bulya Sándor előadását arról, milyen megoldásokat találhatsz félelmeid leküzdésére! Sőt, tréningen is részt vehetsz, ha le akarod győzni a szorongást!

Az előadás időpontja és helyszíne:

Hamarosan!

PSZICHOLÓGUSI TANÁCSADÁS

Sok tanuló jár hasonló cipőben mint te. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy azok, akik mesélnek a félelmeikről, hamarabb leküzdik őket. Sőt, néhány jó tanács is átlendíthet téged a nehezén.

Mivel mi szuperül oktatunk, de nem vagyunk annyira járatosak a lélektanban, megkértünk egy szakembert, működjön együtt velünk. Segítsen, hogy azok is boldogan lobogtathassák néhány hónap múlva jogsijukat, akiknél az a bizonyos zabszemteszt pozitív eredményt hozna, amikor kormány mögé kell ülniük.

Ha úgy érzed, jól jönne néhány okos tanács, hogyan szabadulhatsz meg a félelmeidtől, gyere, tanulj nálunk vezetni, és vedd igénybe pszichológus tanácsadónk segítségét!

SZIMULÁTOROS GYAKORLÁS

A tanácsadás mellett igénybe veheted a szimulátorunkat is. Bármikor beülhetsz, és gyakorolhatod azokat a helyzeteket, amelyek a legtöbb szorongást okozzák számodra. Hidd el, ha szorgalmasan gyakorolsz, az már fél siker. Óráról órára magabiztosabb leszel, így félelmeid is csökkenni fognak. A szimulátoros oktatást a tanácsadástól függetlenül is bármikor igénybe veheted.

PÁNIKOLSZ A VOLÁNNÁL?

Szeretnél jogsit szerezni és vezetni, de ha csak rágondolsz gombóc lesz a torkodban? A vezetési fóbia, szorongás és félelem leküzdhető! A Likedrive.hu autósiskola és Révész Renáta pszichológus-tréner segít neked, hogy legyőzd a félelmeidet.

MIÉRT FÉLÜNK?
Miért van az, hogy egyesek gond nélkül vezetnek, míg mások nem szeretik vagy épp mások halálra izgulják magukat?

Aki fél a vezetéstől, az nem egyszerűen kényeskedik. Az autóvezetéstől való félelem ugyanolyan szorongás, mint a tériszony vagy a szerepléstől való idegenkedés.

Lehet az oka valódi fóbia, pánikbetegség vagy a különböző negatív eseményektől való szorongás is. Ez jó hír lehet azoknak, akik nem mernek a volán mögé ülni, az autóvezetési szorongás ugyanis legyőzhető: Révész Renáta Liliána pszichológus-tréner szerint a megoldáshoz az első lépés a probléma beazonosítása.

JÖJJ RÁ, MIÉRT FÉLSZ!
Különböző technikákkal rá lehet jönni, kinél milyen probléma áll fenn: pánik vagy fóbia, esetleg valamilyen speciális szorongás. A legtöbb ember ugyanis megakad ott, hogy fél a vezetéstől, pedig sokszor már az is könnyebbséget jelent, ha jobban megismerjük a félelmeinket.

Arról nem is beszélve, hogy csak ezután lehetséges a kiváltó okokhoz mélyebben közelíteni. Többek között akár speciális játékos feladatok segítségével is ki-ki közelebb kerülhet problémája gyökeréhez. Különböző tréningek során pedig – akár a vezetési tanfolyammal párhuzamosan, akár előtte vagy utána – a pszichológus segítségével megoldást találhatnak saját félelmeik legyőzésére.

TANULJ ODAFIGYELŐ OKTATÓNÁL!
Bulya Sándor autósoktatónak, a LikeDrive.hu autósiskola vezetőjének tapasztalata szerint hasznos gyakorlati segítség lehet például a szimulátoros gyakorlás a kevésbé bátraknak.

A szimulátoros vezetés ugyanis nagyon hasonló élményt ad, mint a valódi vezetés, viszont teljesen kizárja az összes olyan helyzetet, ami miatt szorongani szoktak a tanulók. Nincs szűk tér, nem törhetünk össze semmit, és a mögöttünk jövő sem dudál idegesen, ha épp háromszor egymás után lefulladunk a virtuális kereszteződésben.

A fejlődésben emellett sokat segít a támogató oktató, aki tisztában van a tanuló nehézségeinek okával, és ahhoz igazodva egyénre szabja oktatási módszerét úgy a rutinpályán, mint a forgalomban.

Sokan vannak, akik soha nem mernek belevágni a vezetésbe, és talán még többen, akik kisebb-nagyobb nehézségek árán megszerzik ugyan a jogosítványt, de amikor végre kezükben van az áhított okmány, egy métert sem mernek egyedül vezetni a forgalomban. Vagy ha rá is szánják magukat, remegve, torkukban dobogó szívvel, görcsösen a kormányba kapaszkodva szenvedik végig az utat.

SOK JOGSIVAL RENDELKEZŐ IS ÉRINTETT
Tehát olyanok is igencsak érintettek lehetnek, akiknek már van jogosítványuk. Ez esetben pedig alapvető fontosságú, hogy a közlekedés többi résztvevőjét ne veszélyeztessék bizonytalanságukkal, rutintalanságukkal.

Mivel az autóvezetés a társadalom többsége számára egyszerű, hasznos hétköznapi tevékenység, a vezetési fóbiában szenvedők több negatív kritikát kapnak, mint a pókiszonyosok vagy a repülési félelemtől szenvedők, ami szintén nem segít félelmeik oldásában. Ráadásul szorongásuk sokkal nagyobb mértékben akadályozza őket a mindennapokban, mint azokat, akik például a repüléstől tartanak.

Hiszen sokszor jól jön, ha be tudunk ugrani a kocsiba, és nem kell cipekedni bevásárlás után, vagy félórákat várni a buszra. Sőt, biztonságérzetet is ad, ha tudjuk, hogy szinte bármikor bárhová eljuthatunk anélkül, hogy ki lennénk szolgáltatva másoknak.

És ez – bármilyen hihetetlenül hangzik azoknak, akik eddig féltek a vezetéstől – szinte mindenki számára elérhető. A szorongás, a pánik legyőzése pszichológus segítségével és támogató oktatással legyőzhető.

TUDD MEG, MIT KELL TENNED!
Éppen ezért a szakemberek A Grundra rendszeresen szerveznek közös interaktív előadást és tréninget azoknak, akik rettegnek a vezetéstől.
Az előadás során rávilágítanak a lehetséges kiváltó okokra, a lehetséges megoldásokat vázolnak fel, a tréningeken pedig egyénre szabottan segítenek és gyakorlati tanácsokat adnak, hogyan győzhető le az autózáshoz kötődő szorongás.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: 06 70 43 43 180